Националният вратар Пламен Илиев ще бъде на разположение на "Лудогорец" още за мачовете през пролетта, съобщи официално 7-кратният шампион на България.

"Орлите" се похвалиха с привличането на Илиев още преди дни, но тогава не беше ясно дали ще могат да разчитат на стража отсега или от лятото. "Лудогорец" се е договорил с клуба на българина - румънския "Астра" (Гюргево), така днес той ще се присъедини към лагера на отбора в Белек, Турция.

Бившият №1 на "Левски" е второто ново попълнение на "Лудогорец" през зимата след румънеца Адриан Попа, който е преотстъпен от английския "Рединг". Клубът взе и Серкан Юсеин от "Ботев" (Пловдив), но най-вероятно той ще отиде в Разград през лятото, макар че ръководството на лидера в Първа лига опитва и него да уреди отсега.

Привличането на Пламен Илиев буди въпроси. "Лудогорец" има двама класни вратари, които постоянно се борят за титулярно място - Ренан дос Сантос и Хорхе Броун. От известно време се говори, че единият може да бъде продаден. Владислав Стоянов, който беше национален вратар, наскоро получи ново усложнение на контузията, извадила го от игра от март 2017 г. Той ще претърпи нова операция в Барселона и няма да се завърне в игра по-рано от лятото.

Фактът, че "Лудогорец" си осигури Пламен Илиев, може да означава сбогуване със Стоянов.

С мъжкия отбор на шампионите тренира и 20-годишният младежки национал Даниел Наумов, който пази на дублиращия отбор на клуба, подвизаващ се във Втора лига. Така в настоящия момент "Лудогорец" има петима вратари.