"Манчестър Юнайтед" записа най-впечатляващата си победа от началото на сезона във Висшата лига - 1:0 срещу "Тотнъм" на "Уембли". Така временният треньор на тима Оле Гунар Солскяр постави клубен рекорд с шест поредни победи, откакто е начело на "червените дяволи". Никой преди него не е правил това.

"Юнайтед" остава 6-и, но вече се изравни с "Арсенал" (по 41 т.) и е на шест точки от четвъртия "Челси". "Тотнъм" е трети на 2 т. от "Манчестър Сити" (50 т.), но ако "гражданите" спечелят утре срещу "Уулвърхемптън" ще дръпнат на 5 т. пред "шпорите". "Ливърпул" е №1 с 57 т.

Маркъс Рашфорд реализира победния гол с техничен удар след образцова контра и асистенция на Пол Погба в 45-ата минута. Героят не вечерта за пореден път обаче е Давид де Хеа, който през второто полувреме спаси 11 удара (!), някои от които изглеждаха сигурни попадения.

Де Хеа бе последна преграда при голови изстрели на Хари Кейн, Деле Али, Ерик Ламела, Фернандо Йоренте, Тоби Алдервайрелд...

Преди срещата много се говореше за това, че до момента Солскяр не се е изправял срещу някой от най-силните в Англия. Днес той надви човека, който продължава да се спряга за най-желан от ръководството на манчестърци за постоянен треньор от лятото - Маурисио Почетино. Имаше и късмет, но тимът му показа, че израства много бързо и в никакъв случай шестото място не му отговаря. Игра колективно и с дух. 

Първото полувреме беше равностойно, като по-добрите ситуации бяха за гостите след пропуск от чиста позиция на Хари Уинкс в 9-ата минута. "Юнайтед" играеше агресивно и беше добре групиран, като се справяше и добре в защита срещу едно от най-добрите нападения в Англия.

След почивката "Тотнъм" натисна и Де Хеа трябваше да показва класата си. "Червените дяволи" отвърнаха, Пол Погба не сполучи да огорчи сънародника си Юго Лорис в три ситуации до средата на втората част.

Нататък символичните домакини имаха преимущество, като на моменти натискът им бе наистина страхотен.

На трибуните мача проследи Димитър Бербатов - бивш играч и на двата клуба. Както и Алекс Фъргюсън, който си тръгна видимо доволен.

От лидерите в класирането в 22-ия кръг загуби единствено "Арсенал" - с 0:1 в лондонско дерби от "Уест Хем".