Американската студия City of Peace започва снимките на филм за великия и недостижим боксьор Роки Марчиано. Истинският Роки е известен с факта, че в цялата си кариера няма нито една загуба на ринга и е странно защо досега няма екранизация на живота му. Режисьор на лентата е Дъстин Марчелино, а наследниците на боксьора не само са инвестирали във финансирането му, но са и инициатори на проекта, сообщи The Hollywood Reporter.

Действието на филма ще се развива в родния град на Марчиано - Броктън, щата Масачузетс.

"Моят баща до ден днешен е смятан за един от най-великите боксьори в тежка категория и ако беше жив, щеше да се гордее, че ние работим над екранизация на неговата истинска биография", заяви Роки Марчиано-младши.

Роки Марчиано е световен шампион в тежка категория от 1952 до 1956 г. В професионалната си кариера той има 49 боя, всички завършили с негова победа. Погрешно се смята, че Марчиано е прототип на Роки Балбоа - героя на Силвестър Сталоун от едноименните серии. Истинският първообраз на Роки Балбоа е друг боксьор - Чък Уепнър. В началото на актьорската си кариера младият Сталоун гледал боя на Уепнър с Мохамед Али и му дошла идеята да напише сценарий за "боксьор неудачник, който се влюбва в едно момиче и става шампион". Трябва да му се признае, че първият филм "Роки" беше наистина великолепен и неслучайно донесе на Слай "Оскар" за сценария. Впоследствие обаче, типично по холивудски, лентата се превърна в нещо като сериал и макар да донесе много пари, на моменти успя да достигне до неподозирани низини на киноизкуството.