Сръбският президент Александър Вучич заяви, че страната му е готова да плати, за да достигне до нея "Турски поток", предаде сръбската агенция "Танюг".

"Нямам никакъв идеологически проблем. Дайте ми друг евтин газ, чакам това, но още не съм го видял. Най-евтин е газът на руснаците", каза днес Вучич преди планираното в четвъртък посещение на руския президент Владимир Путин в Белград. 

"Когато те докарат "Турски поток" до България, ще платим да го докарат до нас", продължи сръбският президент.

От "Газпром" все още няма потвърждение, че "Турски поток" ще минава през България.  Морският участък на "Турски поток" бе официално открит от Путин и турския му колега Реджеп Тайип Ердоган миналата есен. Тогава руският президент предупреди, че сухопътно европейско продължение ще е възможно само при гаранции от Европейската комисия, че газопроводът няма да последва съдбата на "Южен поток".

Вучич потвърди, че ще получи ордена "Александър Невски", който преди е бил връчван на президенти на Узбекистан и Туркменистан и на няколко крале през миналия век.

В интервюто за "Пинк" той разказа и за предишната си среща с Путин през октомври в Москва. Тогава на късна среща около 23 ч. той подарил на Путин икона, руският президент му посвирил на пиано и го поканил на хокей.