"Лудогорец" загуби с 1:3 от румънския "Ботошани" в първия си мач за годината, игран на зимния лагер на тима в турския курорт Белек. Срещата премина при много силен вятър.

Неофициален дебют за "орлите" направи румънецът Адриан Попа, преотстъпен за пролетния полусезон от английския "Рединг". Той започна като титуляр, а треньорът Антони Здравков заложи на два напълно различни състава през двете полувремена. Националният вратар Пламен Илиев, който се присъедини към "Лудогорец" онзи ден, не облече екипа.

В редиците на шампионите се завърна Абел Анисе, който дълго време се възстановяваше след тежка операция на коляното. Бразилското крило Рибейро, който кара проби, получи шанс за 45 минути.

Натанаел откри резултата в 12-ата минута. В края на първата част "Ботошани" изравни, а след почивката стигна до успеха с попадения в средата и края на полувремето. В края на срещата футболист на румънците получи втори жълт и червен картон за нарушение срещу Марселиньо.

Любопитно е, че капитанът и дефанзивен халф Светослав Дяков игра като централен защитник заедно с Антон Недялков след почивката.

Следващата проверка на "Лудогорец" е на 18 януари - срещу унгарския "Хонвед".