"Ювентус" взе рекордната осма Суперкупа на Италия след победа с 1:0 над "Милан". Двубоят се игра в Джеда, Саудитска Арабия - този сблъсък вече от години "се изнася" извън пределите на Ботуша.

Тъй като Юве притежава титлата и купата на страната си, негов съперник тази вечер беше финалистът в националния турнир "Милан". За пореден път обаче пролича, че "Старата госпожа" е тотален хегемон в италианския футбол и не се вижда как в близко бъдеще може да бъде детрониран.

Кристиано Роналдо вкара единственото попадение в 61-ата минута след удар с глава от подаване на Миралем Пянич. Много е спорно дали португалецът беше в засада, независимо че реферът отказа да гледа VAR. Роналдо грабна първия си трофей с клуба, към който се присъедини миналото лято.

До днес "Ювентус" и "Милан" по седем пъти бяха печелили Суперкупата. 

В 48-ата минута Патрик Кутроне от "Милан" удари груда. В края на срещата "росонерите" опитаха натиск и имаха отлична възможност да изравнят, независимо че бяха с човек по-малко. Директен червен картон получи Франк Касие, като в този случай имаше намеса на VAR.

"Ювентус" можеше да поведе в резултата още през първата част, когато бе по-активният отбор. "Милан" оцеля при няколко пропуска на шампиона. След гола на Роналдо "бианконерите" контролираха двубоя.