Бен Брафман, адвокатът на знаменитостите, поел защитата на скандалния холивудски продуцент Харви Уайнстийн, се отказа да го представлява четири месеца преди началото на съдебния процес срещу него, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Брафман успя досега значително да намали тежестта на обвиненията срещу клиента си и неговото оттегляне представлява неприятен обрат за Уайнстийн, обвинен в сексуални посегателства и насилие.

"Оттеглям се от делото срещу Уайнстийн", заяви Бен Брафман пред в. "Ню Йорк пост".

Според изданието адвокатът бил подразнен от факта, че Уайнстийн държал да подсили екипа му с допълнителни адвокати. Брафман се слави като адвокатът на знаменитостите, които имат проблеми с Темида. Той пое защитата на банкера Доминик-Строс Кан, на рапъра Джей Зи и на продуцента Шон "Диди" Кумс. 

След като беше повдигнато обвинението срещу Харви Уайнстийн през май, Брафман изкара на светло грешките на следствието по случая, което доведе до отпадането на обвиненията на една от трите предполагаеми жертви.

Следващото изслушване по делото е насрочено за 7 март, а процесът срещу Уайнстийн най-вероятно ще започне през май 2019 г.