Лабилен, ревнив, с предишен опит за самоубийство - пак заради любовна драма, побеснял от ревност, защото не му дали да прочете SMS.

Така изглежда 23-годишният Васил, който уби приятелката си в кв. "Банишора" в "класически" за домашния насилник сюжет. Днес ръководството на Софийската градска прокуратура и СДВР дадоха пресконференция за поредния случай на битово зверство, извършено от млад мъж.

Калина Симова е била удушена завчера - на 15-и, а вчера в късния следобед Васил започнал да праща на близките си SMS-и, че ще посегне на живота си. Според свидетели той е "много емоционален и доста разстроен след трагичен инцидент в семейството му преди няколко месеца".

При влизането на пожарната и полицията вчера младата жена е открита гола в хола, а извършителят - гол до кръста в съседна стая, стана ясно от думите на Георги Хаджиев, директор на столичната полиция.

Опитите му за самоубийство били толкова "сериозни", че с въздушен пистолет (?!) един път се уцелил със сачма в ръката, втори път - в зоната под адамовата ябълка. Прегледал го е доктор УНГ и е пуснат да отиде в ареста. Заподозреният имал и повърхностна рана от срязване на вени, но тя е "порезна", подчерта още Георги Хаджиев.

Двойката се събрала да живее заедно много скоро след запознанството си - стана ясно още. Познанството между манекенката и готвача датирало едва от около 3 месеца, смятат от МВР. 

"Категорично заявявам, че в настоящия случай не са постъпили както официални, така и оперативни данни за домашно насилие", каза шефът на столичната полиция.

Според Хаджиев експерти от Института по психология на МВР са беседвали както с извършителя, така и с родителите на двамата и с всички съседи, и не са стигнали до подобни изводи.

През 2015 г. Васил правил също опит за самоубийство заради вероятна раздяла между него и предишна приятелка. Това обаче станало в чужбина и няма данни дали е лекуван медикаментозно, каза Емилия Русинова, градски прокурор.

Конкретната причина да убие младата жена е, че тя отказала да му покаже съобщение, което вчера получила на телефона си. Има данни, че от известно време Калина искала да се разделят.

Засега извършителят твърди, че пил успокоителни и алкохол и не помни нищо. Той ще остане в ареста прокурорските 72 часа, а ще му бъде повдигнато обвинение по един от най-тежките членове в НК - чл. 115, за умишлено убийство.

На 29 октомври 2018 г. Викторио Александров уби приятелката си Дарина и едногодишната си дъщеря Никол. При последвал опит за "самоубийство" той се одраска по челото.