Окръжната прокуратура в Пловдив повдигна обвинение на 67-годишна жена от село Труд за извършеното от нея убийство на 73-годишния й съпруг, съобщават от държавното обвинение. Трагичният инцидент е станал на 13 януари в известното със своето земеделие село.

По първоначални данни двамата живеели заедно в селото, но в много обтегнати отношения. В неделя след поредния възникнал между тях скандал жената убила съпруга си. На другия ден отишла на работа и изобщо взела всички възможни мерки да прикрие извършеното.

Убитият дядо бил намерен в дома си от свой приятел, който не могъл да се свърже с него по телефона.

Започнало е разследване, били са извършени огледи, разпитани са били свидетели и са били приобщени веществени доказателства. Назначени са съдебномедицински и биологични експертизи. След множеството действия и разпити са събрани достатъчно веществени доказателства, които уличават жената като извършител на престъплението, уточняват от прокуратурата.

Тя е задържана с мярка за 72 часа, предстои да бъде внесено искане в съда за налагане на постоянен арест. Предвиденото от закона наказание по чл. 115 от НК е лишаване от свобода от 10 до 20 години.