Френската компания Midual представи своя нов мотоциклет от серията Type 1, който спира дъха не само с визия и качества, но и с цена. Това се случи в лондонския парк Сийон на изложбата Salon Privé - салон за показ на ексклузивни автомобили, в рамките на който посетителите имат шанс да видят както колекционерски машини с богата история, така и най-новите суперколи и мотори на различни производители.

Midual Type 1 е разработван интензивно цяла година, през която е подлаган на интензивни тест драйви по стотици километри, двигателят му е разглобяван и разглобяван нееднократно, за да бъде доведен до състоянието, удовлетворяващо създателите му, които с дива страст преглуждали всеки милиметър материал и всеки детайл на чудовището.

Дизайнери, инженери, проектанти и всички въвлечени в процеса на създаването на мотоциклета могат да бъдат доволни от това, което е излязло от гаража на Midual. А за титаничния си труд те искат не по-малко от $185 хиляди, което е по-скъпо от новото Porsche Cayenne GTS или Jaguar F-Type S например. Освен това и тази цена не е финална, ако бъдещият притежател на Type 1 пожелае някаква модификация - в такъв момент, знаем, няма предел на фантазията.

Дебютната партида Midual Type 1 ще бъде от 35 бройки - само за продажби в Европа.