В продължение на година и половина 33-годишен ирландец си инжектирал сперма всеки месец, разказва изследване на единичен медицински казус, съобщи Gizmodo.

Младият мъж страдал от хронични болки в гърба и вярвал, че инжектирането на собствената му семенна течност венозно ще го излекува. Година и половина по-късно обаче постъпил в болница с оплакване за силни болки в гърба, след като дни по-рано вдигнал тежко.

При прегледа лекарите установили подуване на ръката му, и той признал своя нов лечебен метод. След последната атака на хроничната си болка, той инжектирал три дози сперма, този път не само във вената, но и в мускула на ръката.

Това създало абцес, а рентгенова снимка показала балонче въздух под кожата му. Лекарите веднага го хоспитализирали и започнали интравенозна антимикробиална терапия. Болката му намаляла и скоро бил изписан.

Лекарите от ирландската болница "Аделаиде и Меаф" обаче решили да проверят дали има подобен случай в историята на медицината и се оказало, че това е първият.

Експерименти с подкожна инжекции на сперма са били провеждани върху плъхове и мишки, но за пръв път човек сам, при това с лечебна цел, инжектира сперма във вените си. Обикновено подобни инжекции се правят с киселина или друго вредно вещество с цел самоубийство, обясняват лекарите.

И предупреждават, че опасно не е само веществото, но и самата инжекция от необучен човек.