Руските военноморски сили следят американски боен кораб, който влезе в Черно море днес, предаде ТАСС, цитирана от БТА, като се позова на министерството на отбраната на Русия.

"Силите на Черноморския флот започнаха да следят американския ескадрен миноносец с управляемо ракетно оръжие "Доналд Кук" веднага след неговото влизане в акваторията на Черно море", се казва в комюникето.

Според руското министерство на отбраната американският боен кораб е влязъл в Черно море в 20.50 ч. московско време (19.50 ч. българско време).
Ескадреният миноносец "Доналд Кук" влезе в Дарданелите на път към Черно море, предаде по-рано ТАСС, като се позова на изявление на военноморските сили на САЩ.
В Черно море корабът ще проведе "операция по обезпечаване на сигурността в морето, по укрепване на стабилността и съвместната готовност с нашите съюзници от НАТО и партньорите в региона", се казва в комюникето, разпространено от пресслужбата на Шестия флот на САЩ.
В текста се подчертава, че Съединените щати "ще продължат да оказват поддръжка на (своите) съюзници и партньори, общите интереси в региона и стабилността в морето".
В началото на януари бе съобщено, че големият американски десантен кораб "Форт Макхенри" е влязъл в Черно море.