Пет морски съда продължават издирването на членовете на екипажите на двата запалили се кораба в Черно море, като тази сутринт е предвидено да се включи и хеликоптер, съобщи Новоросийският морски спасително-координационен център, цитиран от ТАСС.
Тази нощ времето в района се влоши. Очакват се валежи от дъжд и мокър сняг, с пориви на вятъра до 60 км/час. Лошото време засега не позволява спасените моряци да бъдат закарани на брега.
Федералната агенция за морски и речен транспорт (Росморречфлот) заяви, че пожарът избухнал на корабите "Маестро" и "Кандий", по време на прехвърляне на гориво от единия на другия, извън териториалните води на Русия в Керченския проток. На борда на "Кандий" се намирали 17 души, девет от които - граждани на Турция и осем - на Индия. На борда на "Маестро" имало 15 души, граждани на Турция и Индия.
По последни официални данни са загинали 11 души, а 12 са спасени. Продължава издирването на останалите девет души.
Асошиейтед прес съобщи за 14 загинали, като уточни, че телата на трима от тях са били единствено забелязани във водата, но не е било възможно да бъдат извадени, предава БТА.