Новото попълнение на уелския "Кардиф Сити" Емилиано Сала е бил на борда на изчезнал над Ламанша малък самолет, информират световните агенции. Аржентинецът, за когото клубът от Висшата лига плати преди броени дни рекордните в историята си 15 милиона паунда на френския "Нант", е бил един от двамата души в машината заедно с пилота.

Самолетът "Пайпър Малибу" е обявен за издирване в понеделник през нощта. Засега е потвърдено, че е излетял от Нант снощи. Поискано е разрешение за кацане в Джързи, но след това от контролната кула са загубили връзка с пилота. Засега няма следи от аероплана. Имало е силен вятър и като цяло условията за летене снощи са били неблагоприятни, казва френската полиция, цитирана от Би Би Си.

От самолета не е изпратен сигнал за помощ или авария. Търсенето ще продължи в следващите дни.

28-годишният Сала още не е изиграл и един мач за "Кардиф". Той трябваше да се присъедини към новия си тим днес.

Издирването е започнало в ранните часове на миналата нощ, но е прекратено заради лошото време. Спасителите действат с два хеликоптера днес, но работата им е затруднена заради вятъра и бурното море.

Край стадиона на Кардиф се стекоха стотици запалянковци, които се молят за аржентинеца и чакат информация от клуба. Вчера нападателят се е сбогувал със съотборниците си в Нант и бързал да замине за Кардиф. Той направил всичко в последния момент, това е причината да наеме малък самолет. Пък и искал да лети директно за Острова, а не с прекачвания, каквито алтернативи е имал от френския град. 

В крайна сметка днешният ден приключи без успех. Не е открита и следа от самолета и от двамата пасажери. Търсенето продължава в сряда, но шансовете са щастлива развръзка вече са илюзорни.