"Агенция "Рога и копита" дава, че ГЕРБ води с 20%".

Така премиерът Бойко Борисов коментира в Димитровград социологическото проучване на "Афис", според което БСП вече води пред ГЕРБ за евровота.

"А кой е шеф на АФИС? Кой е шеф на тази агенция? Собственост на кой е тази агенция", попита още Борисов.

След което му беше подсказано, че той е член на Изпълнителното бюро на БСП (всъщност е Юрий Асланов, който е член на националния съвет на БСП - б.р.).

"Ще ми зададете ли правилно въпроса? Агенцията, собственост на член на ИБ на БСП дава... Ако агенцията на Цветан Цветанов днес излезе с проучване, вие ще ми зададете ли този въпрос", обърна се Борисов към питащата го журналистика.

След което сподели своите очаквания за евроизборите.

"Моите очаквания са, че изборите ще бъдат трудни, но ГЕРБ е направил много, за да ги спечелим. Това са моите социологически проувания", каза Борисов.

Според него агенциите, близки до БСП са специално създадени, за да манипулират общественото мнение и хората да си викат "а, може и да е вярно". Борисов припомни, че първия път, когато се яви на вота за кмет на София, същите тези агенци са давал, че Татяна Дончева и Милен Велчев му водят с 20%.

"Аз ги претрепах със 70% разлика", припомни, Борисов.

И допълни:

"Имаше там червен Кольо, зелен Кольо, известни с това че никога не са познали резултати".

Борисов коментира и обвиненията срещу Елена Йончева. 

"Нямам нищо общо с обвиненията срещу Елена Йончева, крадецът вика дръжте крадеца", заяви премиерът.

И допълни:

"Нито знам, нито се интересувам от тази партия и тези хора. Те за добро утро, за добър ден и за лека нощ трябва да кажат Бойко Борисов. Всички свои неудачи – с Бойко Борисов. Съжалявам, че говоря за себе си, но нито съм имал нещо общо с КТБ, нито с който и да било".

Според Борисов така се отнема вниманието от реалната политика. Той припомни, че от ГЕРБ никога не е имало подобни изявления и винаги от партията са казвали,че органите трябва да си свършат работа, дори когато в ставала дума за обвинения срещу техни депутати и активисти.

Борисов заяви, че управленската коалиция си работи прекрасно, независимо от противоречията между партиите в "Обединени патриоти".

В Димитровград той присъства на откриването на нов завод за малки осветителни тела за автомобилната индустрия.