"Манчестър Юнайтед" би "Арсенал" с 3:1 като гост и продължава напред в петия кръг на турнира за купата на Футболната асоциация. Това е осма поредна победа за тима под ръководството на временния треньор Оле Гунар Солскяр във всички надпревари.

Два от големите съперници в родината на играта са печелили най-стария футболен трофей в света общо 25 пъти. "Арсенал" е №1 с 13 отличия, но тази година няма да има шанса да спори за спечелването му на "Уембли".

"Манчесър Юнайтед" демонстрира убийствена ефективност през първото полувреме. Алексис Санчес се завърна за първи път на "Емиратс", откакто преди година по това време го напусна при размяната с Хенрик Михтарян. И огорчи бившия си отбор с технично изпълнение в 31-ата минута след отличен пас на Ромелу Лукаку, който играеше по десния фланг на атаката на гостите и създаде много проблеми на "топчиите".

Пак от него, и след брилянтна контра, стана и попадението на Джеси Лингард в 33-тата. Двоен удар за "Арсенал", който все пак продължи да атакува и повече да владее топката. Така в 43-тата Пиер-Емерик Обамеянг намали резултата след хубава акция и "заспиване" в защитата на "Юнайтед".

След почивката натискът на "Арсенал" продължи още по-ожесточено. И резултатът бързо можеше да стане 2:2, но Серхио Ромеро, който днес бе титуляр на мястото на Давид де Хеа, отрази магически топката при удар с глава на Аарън Рамзи от упор.

Нататък обаче атаките на "артилеристите" не бяха така ефективни. Домакините стигнаха до няколко разбърквания и удари, но нищо повече. Обратно - "червените дяволи" контраатакуваха опасно. 

В 82-ата минута влезлият като смяна малко по-рано Антони Марсиал реализира за 3:1 и това сериозно наклони везните в полза на "Юнайтед", който доминираше до края. Не помогна на "Арсенал" даденото 10-минутно добавено време - заради оказване на помощ на защитника Лоран Косчелни. Така двубоят продължи 100 минути.

А реферът спести изгонване на Лингард, като не му вдигна втори жълт картон заради свада край тъчлинията още при 2:1.

Освен поражението и отпадането, "Арсенал" приключи мача и с друга загуба - заради контузии принудително бяха сменени централните защитници Сократис Папастопулос и Лоран Косчелни.

В друг двубой от турнира тази вечер "Бристол Сити" спечели с 2:1 над "Болтън". Останалите срещи са в събота и неделя, а кръгът във Висшата лига е в средата на идната седмица.