Националният отбор по волейбол на България постигна много трудна, но ценна победа над Китай с 3:0 гейма (26:24, 25:23, 25:19) в мач от III кръг на Група С на световното първенство в Полша, който се изигра в зала "Ерго Арена" в Гданск.

Благодарение на успеха „трикольорите” вече са с актив от 7 точки и със сигурност ще се класират за втория етап на турнира, където първите четири отбора от нашата група ще се изправят срещу първите четири от Група В, в която са отборите на Бразилия, Германия, Финландия, Куба, Южна Корея, Тунис.

След като във втория двубой от предварителната групова фаза, момчетата на Пламен Константинов се подхлъзнаха на „кленово листо” и допуснаха неочаквана загуба с 3:2 от Канада, днес националите стартираха нервно и напрегнато важния двубой срещу Китай. Николай Пенчев и Тодор Алексиев изпитваха сериозни затруднения с мощните сервиси на китайците, а Цветан Соколов бе далеч от най-доброто си представяне.

След неубедителната игра, Соколов и Алексиев бяха сменени, а влезлите на тяхно място Данаил Милушев и Тодор Скримов се включиха отлично и бяха в основата на днешния успех.

Следващият мач на България е в събота от 14:00 часа срещу Египет.

Очаквайте подробности!