Мъжкият национален отбор по волейбол ще започне участието си на Европейското през есента с двубой срещу Гърция, обяви родната федерация. За първи път домакини на шампионата ще бъдат четири държави - Франция, Белгия, Словения и Холандия.

Срещата от група А ще се играе на 12 септември от 15:15 часа наше време в Монпелие. На следващия ден от 18:15 ч - в същия град, съставът ни излиза срещу Румъния. На 14 септември от 21:45 ч е срещата България - Португалия.

На следващия ден селекцията ни почива, преди да излязе отново на игрището на 16-и, когато е сблъсъкът с домакина Франция. Срещата отново е втора в програмата и започва в 21:45 ч.

На 17 септември е последният ни двубой в групата, а съперник е Италия. Началото е в 20:30 ч.

За следващата фаза се класират първите 4 отбора от всяка група. Ще участват националните отбори на рекорден брой страни - 24.

Финалът в Париж е на 29-и септември.

Наскоро за селекционер на нашия отбор бе определен Силвано Пранди, който се завръща начело на първия ни тим. Ако не се случи нещо непредвидено, той ще изведе България на Евроволей. Преди това има и други турнири - Лигата на нациите и олимпийска квалификация.