Анди Мъри е претърпял операция за подмяна на тазобедрена става в понеделник, обяви бившият №1 в света в социалните мрежи. Шотландецът страдаше от болки, които го принудиха да обяви преди Откритото първенство на Австралия, че най-вероятнно ще спре с тениса. 

След загубата от Роберто Баутиста Агут в пет сета, трикратният шампион от Големия шлем загатна, че му предстои "голяма операция" в опит все пак да спаси кариерата си. Ако не това, поне да подобри качеството си на живот. Мъри премина интервенция точно преди година, оказала се явно неефективна.

"Подложих се на операция за подмяна на тазобедрената ми става вчера сутринта в Лондон, написа Анди. - Чувствам се малко поочукан сега, но се надявам, че това ще сложи край на болките ми. Сега вече имам метална тазобедрена става, както можете да видите на втората снимка. На снимка 1 не изглеждам много добре."

Новата става на Мъри се вижда вляво.

В интервю за Би Би Си наскоро Мъри заяви, че не иска да прекара още шест месеца по начина, по който е преминала 2018-а - с болки, в неизвестност и с мисъл какво ще прави след края на кариерата си. Той е наясно, че с подменената става може и да не се върне към най-добрите си дни в тениса, но поне ще може да живее без болка.

След "Аустрелиън оупън" Анди отмени всички турнири, които бе заявил в първата половина на сезона. Засега не е ясно кога евентуално ще започне да тренира отново. През миналата година британецът се завърна в игра през юни, но до декември излезе само в 15 мача.