Трима енергийни експерти влизат в листите на ПП "Общество за нова Бълагрия" (ОНБ) в София. Димитър Иванов е начело на 23-и многомандатен избирателен район, Георги Миков - на 24-и МИР, и Христо Казанджиев - в 25-ти.  Това стана ясно на днешното представяне на водачите на листите на движението. 

Димитър Иванов е бивш депутат от СДС, председател на Комисията по енергийна политика. Активен участник в протестите срещу АЕЦ „Белене“ и основател на "Движение за енергийна независимост". Георги Миков заемаше поста шеф на Националната електрическа компания (НЕК), а колегата му Христо Казанджиев е член на Българския енергиен форум. 

Листата в Кюстендил оглавява д-р Панчо Панайотов, който е първият демократичен кмет на Дупница от 1991. През зимата на 1996 - 1997 година организира блокади около града и се включва в националните протести за сваляне на правителството на Жан Виденов. Избран е за депутат от СДС през април 1997. В последните години работи в „Бърза помощ“.

В Перник водач е Пламен Николов, който е бивш служител на "Мултигруп" и парламентарен секретар на правителството на Жан Виденов. По-късно става активен говорител срещу задкулисието и в БСП, и в ГЕРБ.

Търговище ще оглави д-р Афгиринос Афурас, който е бивш лекар на ПФК ЦСКА. През 2009 година той беше арестуван при разследване на схема с незаконни залагания. 

Алекс Алексиев, който е председател на "Движение за независима България", очерта и някои точки от програмата на ОНБ. По думите му партията ще настоява за мажоритарен вот не само при парламентрани избори, а и при избиране на съдии, прокурори и членове на ВСС. Енергетикът Христо Казанджиев пък подчерта, че движението подкрепя идеята завръщане на земите богати на полезни изкопаеми на собствениците им. Според него те не трябва да са частна собственост, защото държавата не може да ги управлява. 

Движението "Независима България", което Алекс Алексиев основа след евроизборите, ще се яви на вота през октомври заедно с регистрираната в ЦИК партия "Общество за нова България". Той обяви, че в платформата си ще предложат радикални реформи в областта на правосъдието, икономиката, енергетиката, здравеопазването и държавната администрация, които били крайно необходими за страната.