"Левски" загуби втори пореден мач от зимната си подготовка в Кипър - 1:2 срещу полския "Висла" (Плоцк). Преди дни "сините" паднаха от китайския "Хенан" с 0:1, а в първата си среща завършиха 1:1 с руския УФА.

Анхел Гарсия откри резултата в 32-ата минута. В 65-ата Давиде Мариани изравни от дузпа. Малко след това обаче Нико Варела върна аванса на "Висла" с ефектно попадение, а до края на срещата резултатът остана непроменен.

"Левски" и днес се представи незадоволително, проличаха проблемите в градивен план и в завършващата фаза. Не игра Габриел Обертан, който вчера беше спазарен с турския "Ерзурумспор" и вече напусна лагера на тима към южната ни съседка. Предстои французинът да мине медицински преглед и да бъде представен като ново попълнение на застрешения от изпадане в турския елит отбор.

А когато това стане, "Левски" най-вероятно ще си върне Валери Божинов. Футболният номад игра на "Герена" през 2014 г., когато в 19 мача се разписа 7 пъти. Божинов, който вкара страхотен гол за "Ботев" (Враца) във вратата на "Левски" през есента, ще облече отново синия екип като свободен агент.

32-годишният нападател (на 15 февруари ще навърши 33 г.) се очертава като първото "ново" попълнение за клуба тази зима.