Георги Терзийски ще бъде назначен за председател на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“. Това обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, съобщиха от пресцентъра на министерството. На днешното заседание Правителството реши Терзийски да бъде освободен от досегашния си пост Областен управител на Ловеч.

„Господин Терзийски е с административен опит и смятам, че ще се справи с предизвикателството да оглави Агенцията“, каза след заседанието министър Аврамова.

АПИ има няколко важни задачи и една от тях е извършването на цялостна реформа в пътните такси, добави министърката.

В Управителния съвет на АПИ е назначен и нов член – това е Радослав Влахов.

Министърката твърди, че заедно с Дончо Атанасов, който има дългогодишен опит в пътния сектор, новият ръководен екип на Агенцията ще се справи с всички предизвикателства.

Георги Терзийски е роден на 1 септември 1971 г. Средното си образование завършва в ПМГ – Ловеч.

Магистър е по икономика в УНСС и по право в РУ „Ангел Кънчев”. Работил е в Инспекторат на Агенция по заетостта 1996 г. – 2002 г., Главна инспекция по труда от инспектор до директор на Дирекция „Инспекция по труда” – Ловеч 2002 г. – 2009 г., частен сектор – управление на предприятия за производство на метални изделия 2009 г.- 2014 г.

Бил е зам.- областен управител в кабинета „Борисов“ 2.

Към момента в третото правителство на ГЕРБ беше областен управител на Ловеч.

Предишният шеф на АПИ Светослав Глосов трябваше да напусне поста си след проблеми със старта на новата система на е-винетките.

Първоначално Глосов твърдеше, че хаосът с винетките е моментно затруднение, но Борисов предпочете да разреди създалото се напрежение в началото на новата година с няколко оставки в АПИ.