Саид Ибраимов е големият фаворит за поста спортен директор на "Левски", научи Клуб Z от два независими източника. Бившият футболист на "Нефтохимик" и "Левски" в последните години бе свързан със Станимир Стоилов, на когото бе асистент. Така беше и в Казахстан, където Мъри стана четири пъти поред шампион с "Астана" и за кратко водеше националния тим.

Миналия месец, малко, след като стана изпълнителен директор, Павел Колев заяви, че нов спортен директор няма да бъде назначен до края на сезона. Освен това не е ясно как точно ще се нарича позицията.

Но е ясно какви ще са функциите на Ибраимов - той ще получи футболната власт в мъжкия отбор и детско-юношеската школа, също така ще има крайната дума за селекцията и т.н.

Означава ли назначението на бившия защитник, че се подготвя почвата за дългоочакваното завръщане на Станимир Стоилов? Бъдещето ще покаже. Павел Колев и Мъри признаха, че са водили разговор, но не разкриха детайли. В момента най-успешният български футболен треньор зад граница в последните години е без работа. Той заяви, че би искал да опита в Западна Европа или най-малкото в по-силно първенство от казахстанското.

Саид Ибраимов е роден на 14 октомври 1970 г. в град Хаджидимово. Юноша на "Пирин" (Благоевград), а след това играе в "Монтана", "Нефтохимик", "Литекс" и "Левски". За "сините" е записал два сезона - от 2002 г. В тях той облича екипа в 15 мача, носител е на Купата на България за 2003 г.

За кратко предвождаше "Етър".

Така съвсем скоро "Левски" ще има различна страктура и нови хора на ръководните постове. В началото на март Васил Божков официално ще стане собственик, Павел Колев е изпълнителен директор, Саид Ибраимов - спортен (или както ще се казва), а засега старши треньор е Георги Дерменджиев. В управителния съвет на клуба са Колев, Ели Шопова и Найден Димитров.

Тепърва ще се назначават скаути и хора на други позиции.