Скандалът за Ларгото създал тежко неудобство на културния министър Боил Банов - хората по улиците го гледали по друг начин.

"Аз съм човек, който се разхожда, вървя по улиците, ходя си на кино, ходя си в парка... и сега за пръв път се чувствам като... някои хора ме гледат положително. Но някои сега ме гледат като престъпник", заяви министърът.

Държавният служител Ангел Ангелов заплашвал министъра на културата Боил Банов, но чрез други лица, а не директно, подчерта за пореден път днес Банов, който даде днес и обяснения в прокуратурата. Както и Елена Йончева.

"То изнудването не е..., ако той дойде при мен, да ме изнуди, е малко опасно, аз все пак съм експанзивен човек, театърът ми е повече моето нещо, отколкото политиката. Когато пратят от някъде някой, който разправя - той говори за вас, разправя, заплашва, че ще ти счупи краката... Ако дойде с лицето си, тогава ще подам сигнал, защото тогава атакува вече държавата."

Министърът добави, че няма да наема адвокат, освен за да съди Ангелов и "Цола" (авторът на сигнала - черветана депутатка Елена Йончева). Обяви, че бил "опериран от чувство за страх". 

На въпрос дали знае защо ако Ангелов е заплашвал началниците си, е бил нает на работа в друго министерство (на образованието), Банов заяви:

"Не, то това е най-неприятният момент. Това ще мине и ще замине, тука , с г-жа Цолова. Това е най-неприятният момент."