Консервативният евродепутат Николай Бареков изглежда малко нервен. Не заради "Брекзит", а заради Клуб Z.

Причина за Пелеевия му гняв е негова снимка по тениска, анцуг и маратонки в централно фоайе на Европейския парламент, която препубликувахме по-рано в петък от Фейсбук.

"Лайнометите нямат почивен ден", отвръща той в същата социална мрежа на невинния ни опит само да покажем едно по-нестандартно отношение към традиционния за Парламента дрес-код. Освен това заплашва да ни "гони" не само по анцуг, но ако трябва "и по джапанки и бански".

Ето целия постинг на евродепутата, леко отклоняващ се от сухия и сдържан стил, характерен за политическото му семейство: 

"Лайнометите нямат почивен ден. Понеже езиковите и политическите ми “кусури” не вършат работа - вече минаха на стилистичните. На работа консерватор, в почивката тренира и се държи като либерал. Това е посланието на Клозет и останалите лайнарки! И нямайте съмнение кой е папаракът - някоя мишка от пратените баджаци да отразяват джендърите в Брюксел. Явно олигарсите, подсъдими за стотици милиони кражби, като Огнян Донев и Прокопиев треперят от страх и шубе, че се връщам обратно в политиката. И не по “анцуг”, ами и по джапанки и бански пак ще ги гоня до дупка и разобличавам за золумите им. Интересно как техните крепостни журналисти с интелектуални претенции заработват дневната си дажба от разбойническата олигархия с изсмукани от пръстите лайна. Гнусно е."

 

 

Бареков публикува това пет минути, след като репортер на Клуб Z го потърси да коментира уличаващa го в точене на европейски пари публикация в друго издание.