Григор Димитров ще се изправи срещу Роджър Федерер в демонстративен турнир в митичната зала „Медисън Скуеър Гардън” в Ню Йорк. Надпреварата BNP Paribas Showdown е насрочена за 10 март догодина, пише tennis24.

Гришо вече публикува в социалните мрежи рекламни снимки, промотиращи предстоящото предизвикателство. Турнирът върви от 2008 г., като в първото издание участие взеха Роджър Федерер и Пийт Сампрас. През сезоните в надпреварата са се включвали още Иван Лендъл, Джон Макенроу и Андре Агаси.

По традиция турнирът представлява два демонстративни двубоя, най-често по един за мъже и жени. Понякога обаче организаторите определят и двубой на двойки. Федерер веднъж вече участва в BNP Paribas Showdown. Това се случи през 2012-а, а негов съперник бе Анди Родик. За радост на домакините във въпросния двубой победител излезе вече оттеглилия се от тениса Родик.

До момента Григор Димитров и Роджър Федерер, любимец на българина, са се срещали само веднъж в официален двубой. Това се случи в края на сезон 2013, когато двамата играха на четвъртфиналите на турнира в родния град на Маестрото - Базел. Тогава Фед спечели с 2:0 сета. През последните месеци двамата на няколко пъти имаха съвместни тренировки.

Димитров често е определян за наследник на най-успелия тенисист в историята, но винаги подчертава, че тези сравнения го дразнят.