Кандската художничка Рут Оостерман има помощник в рисуването - двегодишната ѝ дъщеря Ева. Момиченцето тръгнало по-стъпките на майка си малко след като навършило годинка и започнало да рисува, И като всяко малко дете - да го прави навсякъде. След като покрило целия стените и вратите вкъщи с най-различни драсканици, Рут забелязала в тях мотиви, които може да превърне в картини. 

Драсканицата на Ева се превърнала в картината "Жената и лисицата".

Първият опит на Рус Оостерман - картината "Жената и лисицата", станал изключително сполучлив и тя продължила да рисува заедно с дъщеря си. Младата художничка дори има блог, в който показва как е направено всяко едно платно - от детската рисунка до завършена картина. Тя с радост споделя, че дъщеря ѝ се радва изключително много на съвместното творчество и смята дори да направи изложба. Съвместните картини започват с няколко драсканици на Ева върху кадастрон, и след като тя направи скицата, майка и довършва творбата с акварел.

"Великият бухал"

 "Моето малко момиче е на две години и интересът ѝ към всичко е огромен, особено към изкуството. Очите ѝ засияват, когато ме види да рисувам. Реших просто да видя какво ще се получи от нейните детски рисунки и съм изненадата колко интересни картини стават. Ще се радвам да рисуваме заедно и да имаме много съвместни проекти", щастлива споделя Рут. 

"Кралят на слоновете"