Бившият министър на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев отрече ведомството му да е слагало наколенки при преговорите с Москва за "Южен поток" и не видя нищо нередно в действията на министерството си по проекта.

В петък ведомството, което допреди месец се ръководеше от Стойнев, публикува 14 документа от кореспонденцията си във връзка с газопровода "Южен поток“. От тях става ясно, че Министерството на икономиката и енергетиката е изпълнявало исканията на руската страна и се е отчитало регулярно на Москва за законодателни промени в българското законодателство във връзка с проекта.

Не е нормално да се публикува кореспонденция между България и чужда страна, независимо коя е тя, защото така се руши доверието между партньори, каза Драгомир Стойнев в предаването "Събуди се" на "Нова телевизия".

Според него в публикуваните документи няма нищо притеснително, а Кремъл не е диктувал на България какво да правим със законодателството си. 

Никой не ни е диктувал условия. Имаше работна група, в която са обсъждани 4-5 различни варианта и промените в закона за енергетиката, които  бяха приети на първо четене от Народното събрание не са ни продиктувани от "Газпром", заяви Стойнев.

После ексминистърът, който сега е водач на кандидатдепутатска листа на БСП премина в контраатака.

Публикувайте стенограмата от консултативния съвет при президента Росен Плевнелиев след затварянето на КТБ. Нека всички да видят кой искаше да има банкова ваканция, каза завършилият парижката Сорбона социалист.

След това той посочи, че само благодарение на БСП банките в страната не са били затворени. Стойнев подчерта също така че Столетницата ще води изключително скромна предизборна кампания и основната част от средствата ще бъдат дарени на Мизия и другите населени места, засегнати от наводненията.