Борислав Михайлов остана извън Изпълкома на УЕФА по време на изборите за президент и ръководно тяло на евроцентралата на редовния конгрес в Рим. Новината е лоша за българския футбол - независимо дали харесвате или отричате шефа на БФС.

За президент на УЕФА бе преизбран Александър Чеферин, който нямаше конкуренция и ще управлява поне до 2023 г. След това бе вотът за Изпълком, числеността на който бе намалена от 14 на 8 членове. 11 души спориха за седем места, тъй като едно бе запазено за французойката Флоранс Хардуин - единствена представителка на женската квота.

Боби получи 22 гласа и остана предпоследен. В ИК влязоха: Шандор Чани (най-богатият унгарец), Арманд Дука (Албания), Фернандо Гомеш (Португалия), Йеспер Мьолер Кристенсен (Дания), Андрий Павелко (Украйна), Луис Рубиалес (Испания) и легендата на хърватския футбол Давор Шукер.

Борислав Михайлов влезе в ИК на УЕФА през 2011 г., когато начело на организацията беше Мишел Платини. Той остана в комитета на 14 септември 2016 г., когато властта пое словенският адвокат Чеферин, а французинът бе отстранен покрай корупционния скандал във ФИФА. Тогава се считаше, че вратарят на Четвъртите в света е помогнал на своя приятел в битката с холандеца Михаел ван Прааг.

Чеферин доизкара мандата на Платини, а сега лесно се добра до нов. 

На 16 февруари миналата година Михайлов беше преизбран за президент на БФС с огромно мнозинство срещу Любослав Пенев и Ивайло Дражев. Той получи подкрепа от футболни босове от цяла Европа, които пратиха писма или дори дойдоха лично, начело с шефа на Германския футболен съюз Райнхард Гриндел.