Любослав Пенев официално бе представен като нов старши треньор на ЦСКА-София на мястото на уволнения Нестор Ел Маестро. Договорът на бившия №9 е за година и половина.

Пенев даде 15-минутна пресконференция на стадион "Българска армия", където се завръща като наставник за трети път.

Сърбинът с британски паспорт Ел Маестро е освободен заради "резултатите, които не задоволяват ръководството и феновете", заяви спортният директор Пламен Марков, който също присъстваше на брифинга.

Обикновено за това се правят треньорските промени, а тази е направена, за да се пребори отборът за шампионската титла, защото ЦСКА винаги е имал високи цели, добави Марков при представянето на Любо Пенев.

Асистенти на Пенев ще бъдат испанецът Пабло Караско, Добромир Митов и Даниел Моралес, последният беше в щаба и на предишния наставник.

"Решението го взех много бързо, аз не дойдох, аз съм си у дома, започна кандидатът за президент на БФС на конгреса преди година. - Поемането на този пост носи рискове, но аз обичам предизвикателствата. Това не ме притеснява. Тези четири точки преднина до "Лудогорец" не са толкова трудни за елиминиране. Ще има доста мачове с отборите от челото. Искам да кажа само едно нещо на хората, които обичат ЦСКА - целта пред отбора е да е на върха, да е на първо място, да е шампион, другите да се съобразяват с него. Ще има място и за младите в отбора, но те трябва да си го заслужат и да се доказват постоянно, а не епизодично. Не ме устройва епизодично."

"Времето за селекция до края на февруари е и малко, и много. Ще търсим футболисти на определени постове, добави Пенев. - Искаме да засилим конкуренцията."

Ред, дисциплина и организация - това са принципите на работа на Любослав Пенев.

"Никого няма да карам да играе на сила в ЦСКА. Фланелката на "Армията" много тежи, публиката е взискателна", каза още Пенев и завърши с това, че от днес ще започне да се запознава със състоянието на играчите в отбора.

Пенев ще дебютира неофициално в събота от 15:00 часа срещу "Етър" - това е последната контрола преди подновяването на шампионата. Официалният първи мач ще е по-следващата събота, когато ЦСКА-София гостува на "Черно море". Следва домакинство на "Ботев" (Враца) в средата на седмицата (19 февруари), а на 24-ти е дербито с "Левски".