Изпълнителният директор на "Левски" Павел Колев нарече пред "Нова телевизия" "инсинуации" информациите, че клубът ще има за нови собственици бившите футболисти на клуба Христо Йовов, Даниел Боримиров и Димитър Иванков.

Такъв слух се носи от няколко дни, а снощи се появиха и публикации. А още от края на миналата година бе ясно, че Спас Русев се готви да предаде собствеността на Васил Божков.

Любопитно е, че Колев за първи път публично обяви, че е поканен на "Герена" от Божков, след като седмица по-рано бе отказал на Русев. Името на един от най-крупните български бизнесмени досега се споменаваше само неофициално.

[[nid:79257]]

И още нещо - дълговете са "Левски" са малко над 30 милиона лева. Досегашните шефове на "сините" съобщаваха други числа - по-малки.

"Аз в "Левски" съм поканен от Васил Божков. Нещото, което може да ме откаже да върша работата си тук, е човекът, който ме е поканил, да се откаже. Това би ме отказало от моралния ангажимент, който съм поел. А тези информации от вчера са инсинуации", каза Колев пред "Нова". 

"Разбира се, че е възможно да се случи да няма смяна на собствеността. Задачата, с която дойде новият управителен съвет беше да направим одит. Дълговете са 30 млн. лв. Даже повече са от 30 млн., но не с много", заяви още доскорошният висш ръководител в БФС. 

Пред в. "Труд" Христо Йовов също отрече, че ще става собственик на родния си клуб. Той твърди, че се е концентрирал в нещо друго.