Пожар отне живота на 10 души в тренировъчния комплекс на един от най-популярните и големи бразилски клубове - "Фламенго" от Рио де Жанейро, предават световните агенции. Други трима са ранени.

Шест от жертвите са юноши на "Фла", както голено е наричат отборът, останалите четирима са от треньорския щаб.

Причината за пожара още не е ясна. Избухнал е в общежитието, в което са настанени футболисти между 14 и 17 години от юношеските формации на академията. Вече е овладян, но все още не се знае дали жертвите ще останат десет. Някои от ранените са в тежко състояние.

Стихията е избухнала в 5 часа сутринта местно време в района на "Вергем Гранде" в модерната тренировъчна база на "Фламенго". Огнеборците се бориха с пламъците около два часа и половина.

Телата още не са идентифицирани, но е сигурно, че става въпрос за млади футболисти - те са живеели там. Основният тим на "Фламенго" трябваше да тренира в комплекса по-късно днес, но подготовката бе отменена. Играчите пристигнаха в базата и малко по-късно напуснаха със сълзи на очи. 

От "Фламенго" към световната слава са тръгнали звезди като Роналдиньо, Бебето, Ромарио... Клубът развива и спортове като баскетбол, волейбол, гребане и плуване.

На поста в черно от Фейсбук по-горе: "Фламенго" е в траур.