Екип на ТВ7 е нападнат и пребит в Перник в малките часове тази нощ, съобщиха от медията. Журналистите са от предаването "Жега" и са били в миньорския град, за да разследват сигнал за търговия с наркотици. 

Със скрита камера подставен човек е заснел уговаряне на покупка на амфетамини. Екипът на "Жега" е действал по сигнал на т. нар. "зелени барети" – неправителствена организация, която има за цел да прочисти Перник от наркодилъри.

По време на снимките в нощно заведение единият от операторите на телевизията е бил атакуван безпричинно от четирима души, въоръжени с бухалки и боксове. Той е с пукната кост на дясната ръка, съмнения за фрактури на челюстта и няколко шева на крака. Камерата му е счупена.

Полицията незабавно е започнала разследване на побоя. Задържани са петима души, сред които е и собственикът на заведението Калин Томов, по прякор Кинтата.

Това е втори случай на побой над журналисти през последната седмица.

Само преди два дни екип на бТВ бе нападнат при заснемане на репортаж за телефонни измами във Ветово. Репортерът Росен Цветков и операторът му Любен Кацаров бяха атакувани от близки на измамниците, които са под домашен арест.

Ромите се нахвърлили с шамари и ритници върху репортера и неговия оператор и успели да изкъртят визьора на камерата.