БСП отдавна се проваля и то напълно заслужено. Това е равносметката на треньорката на златното поколение в българската художествена гимнастика Нешка Робева, която доскоро не криеше политическите си пристрастия към Столетницата, но напоследък се изявява като част от фенклуба на новия политик Николай Бареков. Тя участва в предаването "Дикoff" по Нова телевизия.

"Беше успех, че БСП направи правителство и мислех, че ще направят нещо. За една година обаче единственото, което направиха бе да лъскат имиджа на Бойко Борисов", не скри разочарованието си Робева. 

Според нея действията на БСП по време на правителството на Пламен Орешарски са били разочароващи и необясними.

"Обещаваха данък богатство, не - го въведоха. После снимаха с хеликоптер имения, а накрая бутнаха една барака", каза треньорката с 40-годишен стаж. 

И добави:

"БСП си заслужиха Бойко Борисов. С него са от едно котило!"

Сегашния си афинитет към новия политик Робева обясни с това, че той все още не я бил разочаровал. Тя се усъмни и в твърденията на водещия, че Николай Бареков обича да послъгва. "Ако лъже, защо не е в затвора", запита наивно бившата спортистка.

Робева се изказа ласкаво и за комунистическия лидер Тодор Живков.

"25 години след него България върви само назад. Критикуват го, че навремето нямало банани. Сега има - превърнаха ни на маймуни", отсече треньорката.