Тези дни изчетох един куп статии по всякакви сайтове колко е важно да си запазим правото да шамаросваме децата. Включително днес ми пратиха история на майка в Англия, чието семейство е преживяло адски сблъсъци със социалните, защото 15-годишният им син казал на съученик, че баща му му разбил устата, а детето само се пошегувало всъщност. Но социалните нещо не схванали шегата и побъркали клетото семейство. Месеци наред ги разпитвали, проверявали ги и следели какво се случва там.

Четох още, че православната църква е против премахването на шамарите, защото - видиш ли - правото на родителя да бие детето си е изконна патриархална ценност. И този закон за защита на детето всъщност е Истанбулската конвенция под прикритие.

Стигам до няколко извода.

Българските деца са най-ужасните на света. Те няма начин да станат хора, ако не ядат шамари.

Българските жени и те са много зле, някои от тях поне. Хем никой не ги бие, хем си измислят да се оплакват. Ако случайно някоя наистина я бият или я убият, тя сама си е виновна. Иначе и полицията е винаги готова да я защити, и закони си има.

Българските гейове обаче са особено опасни. Те дебнат покрай училищата и само чакат да се приеме тази конвенция - да нахлуят там и да обърнат резбата на всичките ни деца. (А спрем ли да ги бием, край, съвсем можем да ги отпишем. Изпуснахме ги тия деца!)

Но това не е всичко. Българските цигани също са далеч по-опасни от всички цигани по света. В другите държави виреят друг вид роми, които не правят такива проблеми. Нашите обаче са по-ужасни от другите и затова си имаме проблеми с тях.

Българските учители, българските лекари, българските полицаи, всички са по-зле от съответните по света - по-прости, по-необразовани, по-корумпирани, по-некадърни.

Не разбирам! Не разбирам защо за нищо не ставаме, ако не ни бият и обиждат, и мачкат, и натискат. И как, аджеба, всички тези български деца, които заминават със семействата си в чужбина, изведнъж и без шамари вземат, че станат хора. И как въпреки сексуалното образование в училище не са станали всички хомосексуални. Не разбирам още как чужбинските жени, като ги бият мъжете им, не са виновни, а нашите са си виновни сами. Явно е по-долно качество българската жена.

Също така не ми е ясно как българските лекари, учители, полицаи, като отидат да работят в чужбина, изведнъж вече не са толкова прости, необразовани и корумпирани. За ромите също ми е мъгла как тук са все на помощи, а там се хващат на работа и изкарват пари и даже пращат на родата.

Нещо във въздуха ще да е.

ПС1. Този текст стига до вас с любезното съдействие на Сорос. (Сорос, ще ти пратя сметката ми в биткойни, знам, че ме четеш.)

ПС2. Тайната причина да харесвам новия закон против телесното наказание е, че възнамерявам да започна да си побийвам четирите деца, та дано някой ги вземе и да си почина малко най-после.

---

*Мария Пеева е майка на четирима синове, отскоро и баба. Освен това е автор, преводач и създател на блога Мама Нинджа.