Пол Скоулс, един от най-големите в историята на "Манчестър Юнайтед", получи първото си треньорско назначение. Бившият национал на Англия стана старши треньор на "Олдъм Атлетик" - клуба, на който е симпатизирал като малък и мечтаел да носи екипа му, съобщи Би Би Си.

Сега "Олдъм" играе в четвъртото ниво на английския футбол (Лига 2), а някога беше в елита.

Договорът на едно от откритията на сър Алекс Фъргюсън е за година и половина. Откакто спря да играе, Скоулс е работил само като тв анализатор. Той притежава 10 процента от "Салфорд", в който е съдружник заедно с бившите си съотборници Райън Гигс, Гари и Фил Невил, Ники Бът, а отскоро и Дейвид Бекъм.

Делът на бившия халф в клуба доведе до казус, който трябваше да бъде решен на заседание на Английската футболна лига. "Салфорд" може да се изкачи от следващия сезон в Лига 2, така Пол ще се окаже в конфликт на интереси. В правилника има текст, който забранява обвързаности от този тип в два клуба. Лигата обаче е сметнала, че 10-те процента са малък дял и Скоулс е получил разрешение да ръководи "Олдъм".

44-годишният бивш футболист заварва отбора на 14-о място - на 9 точки от плейофите за по-горната група и на 14 от зоната на изпадащите. Той наследява Пийт Уайлд, който беше временен наставник и сега се завръща в академията на клуба. Предишният постоянен наставник Франки Бън беше уволнен на 27 декември след поражението с 0:6 от "Карлайл".

Скоулс беше кандидат за "Олдъм" още през октомври 2017 г., но тогава бе предпочетен Ричи Уилънс.

Пол Скоулс има 718 мача за "Манчестър Юнайтед", от които 499 във Висшата лига. Головете му във всички турнири са 155. Има 11 титли на Висшата лига, три Купи на Англия, а два пъти е спечелил Шампионската лига. Мачовете му за Англия са 66.

От фамозния "Клас '92" в "Юнайтед" с треньорство се занимава и Райън Гигс - той е селекционер на Уелс. Гари Невил беше помощник в националния тим на "Трите лъва", след което закратко се пробва като старши във "Валенсия", но бързо беше уволнен.

Дейвид Бекъм е собственик на отбор в САЩ - "Интер Маями".