ЦСКА победи "Металург" (Донецк) с 3:2 в контрола на стадион "Българска армия", която бе кулминацията на днешните тържества на арената в Борисовата градина. "Червените" се възползваха от прекъсването в първенството заради старта на евроквалификациите. На мача се стекоха към 7000 зрители, а през целия ден запалянковци се забавляваха на скара-бира и раздумка.

ЦСКА откри резултата още в третата минута чрез Жоаким, който направи 1:0 от воле. "Металург" обаче бързо върна попадението - само минута по-късно, когато Лазич изравни. Преди края на първата част ЦСКА отново дръпна в резултата чрез Фелипе. Гостите успяха да отбележат второ попадение в 73-ата минута - 2:2, точен бе Алешандре.

Все пак домакините последни имаха думата - чрез Неманя Милисавлевич в 78-ата за 3:2. Малко по-рано през деня юноши на ЦСКА и фенове изиграха приятелски мач. А най-вълнуващият момент бе награждаването бившите футболисти на клуба Тодор Янчев и Велизар Димитров (и на "Металург"). Появата на двамата взриви публиката. Янчев и Димитров ще получат звезди на Алеята на славата на Армията. Посмъртно бе почетен и Никола Цанев, легенда от 60-те години.

С "Металург" в София не пристигна любимецът на "червената" агитка Жуниор Мораес, който очаква съпругата му да го дари с дете.