Взривове и пламъци стреснаха цял квартал в Пловдив. Пожар предизвика задействане на фойерверки в магазин в града. Зрители на "Нова телевизия" изпратиха в медията кадри на първите минути на "шоуто", а цялата налична пиротехника в търговския обект е унищожена.

Към магазина, който се намира на партера на жилищна кооперация, са били насочени три екипа на пожарната с девет огнеборци. Наложила се е евакуация на хората от съседните сгради. Те са се върнали по домовете си час след обезвреждане на обекта. Спряно е и движението по съседните улици.

За минути пожарът е локализиран, без да засегне други постройки, като изключим опушването на първите етажи в същата сграда. Няма данни за пострадали хора, няма и риск за живеещите наоколо. Полицията и пожарната разследват причините за взривовете, вече се води досъдебно производство.

Засега се знае, че собственикът е бил вътре, когато е станал пожарът. Той се е готвил да затвори магазина и да си тръгне, когато е чул първите взривове от склада. Веднага е сигнализирал на телефон 112.

При гасенето на пожара е спряно подаването на газ и ток. За 15 минути е локализиран и ликвидиран пожарът. Извадени са бутилки с хелий.

Магазинът е проверяван от пожарната и МВР, не са открити нарушения в миналото.