Пролетният дял на шампионата в Първа лига започна с футболна романтика от английски тип. Шампионът и лидер "Лудогорец" тръгна с 0:0 като гост на последния "Верея".

Старозагорци са без победа от началото, те имат само пет точки. Двубоят се игра при постоянна обсада на вратата на домакините, но въпреки това "орлите" не успяха да я поразят.

Тимът на "Верея" бе почти изцяло подменен през зимата с абсолютно неизвестни играчи и с нов треньор - украинецът Олександър Савидов, който няма лиценз УЕФА Про, така в протокола официално е записан Иван Вутов. 

"Верея" започна с 11 чужденци, а в "Лудогорец" българите бяха "цели" трима.

Другите мачове са в събота и неделя. Преследвачите на лидера - ЦСКА-София и "Левски", изостават съответно на 6 и 10 точки, и имат шанс да съкратят изоставането си. "Червените" гостуват утре на "Черно море" (15:00 часа), а вдругиден от 17:30 "сините" приемат "Локомотив" (Пловдив).

Голям мач тази вечер в Стара Загора направи вратарят Генадий Юриевич Ганев, бесарабски българин. Доскоро той е играл във втора дивизия на Украйна, както сам заяви в интервю за "Диема спорт". Получил е български паспорт.

"Лудогорец" очаквано натисна още от първия съдийски сигнал, а "Верея" охотно прие това. В 12-ата минута Джоди Лукоки не успя да преодолее Ганев при първата по-опасна акция на гостите. Най-добрата възможост бе в 32-ата, когато Марселиньо не успя да открие на метри от голлинията пред полупразната врата.

В 44-ата бразилският плеймейкър още веднъж направи по-трудното и не вкара. 

След почивката с гола се разминаха Лукоки, Вандерсон и Клаудиу Кешеру. В 71-ата гол на румънеца правилно не беше зачетен заради засада. Домакините рядко излизаха от полованата си. Те имаха само една добра акция, при която едва не вкараха - нападател на тима се засуети в наказателното поле и топката му бе отнета.

Задължителното тв интервю след срещата от страна на "Верея" даде... административният директор Николай Демирев. А ако се съди само по този мач, пред "Лудогорец" стоят доста въпроси. 

Футболната пролет пукна "обещаващо".