Запалянковският тръст "Синя България" "приветства и подкрепя всички усилия, свързани с превръщането на Левски във финансово независим клуб и разбиване на продължилия твърде дълго порочен модел на управление", се казва в позиция на фенската организация след среща с новия собственик на клуба Васил Божков.

Тръстът, който притежава 10 процента от акциите на клуба, се е срещнал с бизнесмена.

Ето какво гласи съобщението по този повод на "Синя България":

"На състояла се среща между г-н Васил Божков и Тръст „Синя България“ бяхме запознати с детайли от проведения вътрешен одит, свързани с тежкото финансово състояние на Левски.

Беше изразено твърдото му намерение да се справи с оздравяването и стабилизирането на клуба, като акцентът ще бъде върху реформиране на управленската структура, приоритетни инвестиции в юношеската школа и създаването на комфорт и сигурност за привържениците по време на мач чрез безкомпромисна борба с футболното хулиганство.

Тръст „Синя България“ ще приветства и подкрепя всички усилия, свързани с превръщането на Левски във финансово независим клуб и разбиване на продължилия твърде дълго порочен модел на управление."

В изминаващата седмица Васил Божков, чрез компанията си "Нове холдинг", за първи път публично заяви, че ще се ангажира с издръжката на "Левски". 

Изпълнителният директор в клуба - Павел Колев, до голяма степен е на тази позиция заради усилията на "Синя България" и неговия основател Васил Колев. Именно той още преди време предложи журналиста и кадър на БФС първо на Спас Русев, който на книга още се води собственик, но скоро ще се оттегли.

Тръст "Синя България" беше отявлена опозиция на предишните благодатели Тодор Батков, Иво Тонев (или хората зад него) и Русев. Организацията има основна заслуга за провеждането на празника и мача с "Лацио" по случай 100-годишнината на клуба, юбилейният европейски двубой с шведския "Юргорден" и още един куп инициативи, свъзрани и с детско-юношеската школа.