Британският премиер Тереза Мей ще има поредица от разговори с представители на ЕС заради Брекзит идната седмица. Съобщението дойде от "Даунинг стрийт" 10 в неделя, съобщи БТА. 

Една от срещите ще е с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, но конкретна дата не е посочена. През следващите дни Мей възнамерява да разговаря с ръководителя на всяка от страните членки на ЕС, съобщава още пресслужбата й.

В понеделник ще се проведе среща между министъра за Брекзит Стив Баркли и главния преговарящ от страна на ЕС Мишел Барние. Във вторник предстои изявление на главния прокурор Джефри Кокс относно необходимите промени, които да предотвратят правния риск от това Обединеното кралство да попадне за неограничано време в капана на т.нар. предпазен механизъм за междуирландската граница, предаде Ройтерс. 

Тереза Мей е написала писмо до 317 консерватори от Камарата на общините, в което ги призовава "да преодолеят онова, което ни разделя". Писмото бе предшествано от ново  поражение в парламента на плановете й за Брекзит. В текста на писмото си премиерката изразява "разочарование" от вота и отбелязва, че "историята ще съди всички нас за участието ни в този процес".