Задържан е 19-годишният младеж, издирван за смъртта на 35-годишен мъж след масов бой в Кюстендил, съобщава бТВ.

Алекс Анков е дошъл в полицията вчера около 23:30 ч вечерта с майка си и се е предал.

При конфликт, възникнал вчера сутринта около 7,15 ч. пред заведение в центъра на Кюстендил, е бил убит 35-годишен мъж, а други петима са били ранени. Участници в сбиването, в което са използвани ножове и остри предмети, са жители на Кюстендил, кюстендилското с. Слокощица и ромския квартал „Изток“. Според непотвърдена информация убитият мъж е българин, който е станал неволен очевидец на инцидента.

Причина за смъртта на жертвата е прободна рана, каза окръжният прокурор Камелия Стефанова. Тя уточни, че останалите петима са закарани в болницата в Кюстендил. Един от ранените, който е бил с тежка черепно-мозъчна травма, е транспортиран в неврохирургията в „Пирогов“. Останалите са с по-леки порезни наранявания – в областта на гръдния кош и на ръцете.

„Не можем да говорим за етническо напрежение“, посочи Стефанова, цитирана от местни медии. Задържаните са осем, уточни Стефанова. Тя посочи, че сред тях има и криминално проявени, но убитият няма криминална регистрация.

Случаят е битов, вследствие на изпито голямо количество алкохол, каза директорът на областната дирекция Елиан Стамболийски.

В ромския квартал в Кюстендил има присъствие на жандармерия, но районът не е блокиран.

Тази сутрин отново имаше мирен протест в града срещу насилието. 

Продължава да има засилено полицейско присъствие.