"Манчестър Юнайтед" се класира за четвъртфиналите за Купата на Футболната асоциация след победа с 2:0 срещу "Челси" на "Стамфорд Бридж". Головете реализираха Андер Ерера и Пол Погба в края на първото полувреме - и двете с глава.

В предишната фаза "Юнайтед" отстрани и "Арсенал". Откакто Оле Гунар Солскяр пое отбора, тимът срази също "Тотнъм" и "Фулъм" в британската столица - във Висшата лига. Сега манчестърци детронираха "сините", които през миналата година спечелиха турнира след победа над тях на финала на "Уембли" с 1:0.

Преди дни "червените дяволи" отстъпиха тежко с 0:2 пред "Пари Сен Жермен" в Шампионската лига, но тази вечер показаха, че могат да отговарят, поне в Англия.

В неделя "Челси" все пак може да спечели трофей - ще спори с "Манчестър Сити" за Купата на лигата. "Юнайтед" пък се изправя на кандидата за шампион "Ливърпул".

"Манчестър Юнайтед" започна по-добре и с по-голямо самочувствие в един от аристократичните и богаташки квартали на Лондон. Постопенно "Челси" овладя играта и Серхио Ромеро, който пази на "дяволите" вместо Давид се Хеа в турнира, се намеси при последователни удари на Давид Луис и Педро.

"Челси" натискаше, но не можеше да се справи с добре групираните в отбрана гости. В 31-ата минута отборът на Оле Солскяр разигра добре в средата на терена и Пол Погба центрира отлично на Андер Ерера, който отблизо откри резултата.

В самия край на полувремето последва втори удар. Този път Погба завърши акцията, а негов асистент беше Маркъс Рашфорд. Малко след това дойде почивката.

През второто полувреме "Юнайтед" изцяло прие играта в своята половина с идеята да разчита на контри. Добре се получи само една от тях, при която Рашфорд проби и опита да подаде на Ромелу Лукаку.

"Челси" имаше огромно предимство във владеенето на топката, но не успя да създаде много работа на Ромеро и хората пред него. В средата на полувремето съдията спести изгонване на Неманя Матич от "червените" - за втори жълт картон.

Ситуацията за треньора на "сините" Маурицио Сари става сериозна. При всички положения ще се изчака неделния мач, но тимът му е в неблагоприятно положение и в битката за четвъртото място във Висшата лига, където вече е зад "Юнайтед", като предстои мач на "Олд Трафорд".

Почти веднага след двубоя бе изтеглен жребият за четвъртфиналите:

"Суонзи" - "Манчестър Сити"

"Уотфорд" - "Кристъл Палас"

"Уулвърхемптън" - "Манчестър Юнайтед"

"Милуол" - "Брайтън"