Карл Лагерфелд, който доминираше висшата мода в продължение на последните 50 години, почина на предполагаема 85-годишна възраст.

Той обичаше да се появява в тъмни костюми с коса, вързана на опашка и със слънчеви очила. Лагерфелд много бързо се превърна в марка само по себе си, като непочтителното му отношение към догмите и авторитетите също допринесе за изграждането на неговия добре разпознаваем образ.

През 1977 г. в Хамбург.

 "Аз съм карикатура на самия себе си", обичаше да казва моделиерът.

"Това е нещо като маска и за мен венецианският карнавал никога не спира!"

Лагерфелд през 1982 г. Без слънчеви очила. Позира на представянето на парфюма му KL в Хамбург.

 

5 октомври 1985 г. Карла Фенди, Карл Лагерфелд и посланикът на САЩ в Италия Максуел Раб на откриването на изложба в Националната галерия за модерно изкуство в Рим, на която се отбелязва 20 години сътрудничество между Лагерфелд и Фенди.

 

 20 юли 1993 г. В края на ревюто за колекцията есен-зима 1993-94 г. на "Шанел". Зад него се вижда топ моделът Клаудия Шифър.

Кариерата му в модата започва като асистент в модна къща „Пиер Балмен“, след като печели конкурс за дизайнери през 1955 г. След 3 години се мести при Жан Пату, където проектира по две колекции висша мода годишно през следващите две години. Първата от тях е показана на двучасово ревю през юли 1958-а – по това време той използва псевдонима Роланд Карл.

През 1964-а Лагерфелд започва да работи като външен дизайнер на марката Chloe, като прави по няколко модела всеки сезон – те постепенно се увеличават, докато скоро вече проектира цяла колекция за тях. От 1965-а проектира за италианската модна къща Fendi кожи и аксесоари.

От 1983 г. става творчески директор на "Шанел"

Той бе творчески директор и на италианската модна къща Fendi, както и на слънчевите очила „Карл Лагерфелд“.

 

14 октомври 1996 г. Лагерфелд е аплодиран от две от своите музи - Клаудия Шифър и Наоми Кембъл в края на представянето на прет-а-порте колекцията на "Шанел" за сезон пролет-лято 1997 г.

 

23 януари 1996 г. Лагерфелд с черни очила и ветрило е в компанията на германския модел Надя Ауерман (вляво) и Наоми Кембъл (вдясно до него).
22 юли 1997 г. Карл Лагерфелд, принцеса Даяна и поп звездата Елтън Джон на мемориална служба в Милано в памет на Джани Версаче.
 2 октомври 2018 г. Лагерфелд заедно с Виржини Виар, директор на модното студио на "Шанел". На 19 февруари 2019 г. от френската модна къща обявиха, че след смъртта на Лагерфелд, Виржини ще се заеме със следващата колекция. От "Шанел" не уточниха дали тя ще бъде ангажирана за постоянно.