"Обединени патриоти" да организират вътрешни избори сред симпатизантите си в началото на април и така да се реши кой да води листата за европейския парламент. Разбира се, ако ВМРО, "Атака" и НФСБ решат все пак да се явят заедно, което към момента не изглежда много вероятно. 

Предложението дойде от един от съпредседателите на коалицията - вицепремиера Красимир Каракачанов. Идеята бе споделена в ефира на бТВ и - както се разбра - още не е представена пред водачите на НФСБ и "Атака" Валери Симеонов и Волен Сидеров.

Според Каракачанов обаче най-справедливо би било "българският патриот" да подреди листата на "Обединени патриоти". Технологично вицепремиерът си представя вътрешните избори отворени не само за членове на партиите в обединението, а и за симпатизанти. Изборни секции да има във всяко населено място, в което поне една от формациите има партийна структура, да си има избирателни комисии от по трима души, урни, бюлетини. И така да се реши кой да е начело. 

До предложението се стига, след като днес НФСБ официално обяви номинацията на лидера си Симеонов за водач на евролистата - на "Обединени патриоти", на друга коалиция, на самата партия - според бъдещото решение как ще се явява на вота. 

ВМРО вече издигна за челното място настоящия си евродепутат и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки. Каракачанов цитира и статистика, според която именно Джамбазки бил най-активен български евродепутат. 

"Атака" засега не са обявили кого биха номирирали за листата, лидерът Волен Сидеров отрича официално да има апетити към първото място, но според неофициалната информация от желание на лидера на "Атака" да е водач започнало и напрежението по темата между трите формации. Освен това "Атака" официално водят преговори с Николай Бареков за "консервативно" обединение - макар да не е ясно дали такова изобщо ще има. 

"Вместо да си поставяме ултиматуми, нека избирателите си кажат думата", завърши Каракачанов, след като призна, че очевидно в "Обединени патриоти" има проблеми, без значение дали са резултат от инат, от завист или от нещо друго.