"Левски" постигна първа победа за 2019-а - в официални мачове и контроли. Пред почти празния стадион "Васил Левски" тимът победи с 2:0 "Витоша" (Бистрица) в междинния 22-и кръг. Ясно е, че мислите на левскарите бяха (и са) отправени към неделя, когато е мачът с ЦСКА-София.

Това е първи успех за новия треньор Георги Дерменджиев и ръководството на клуба, като се почне от бизнесмена, мине се през изпълнителния директор Павел Колев и се стигне до някои играчи. Рано тази сутрин Колев заяви пред бТВ, че Божков вече е платил 3 милиона лева на "Герена" - за стари дългове и текущи разходи.

"Тигрите" имат равенство срещу "Левски" през миналия шампионат, но този път не успяха да се противопоставят като краен резултат, макар че на моменти създадоха проблеми на третия в класирането.

Отборът на Дерменджиев реши мача с две попадения преди почивката и след това доиграваше с идея да запази силите си. В 22-ата минута символичните домакини сбъркаха с пас назад, Давиде Мариани напредна и даде идеален пас на Паулиньо, който реализира с лекота.

Следващите минути, както и началните, бяха добри за "Витоша". В края на полувремето "Левски" реши всичко. Станислав Костов, предпочетен като титуляр днес за сметка на Валери Божинов, оползотвори извеждащо подаване на Паулиньо.

В началото на второто полувреме тимът от Бистрица успя да осъществи нещо като натиск, но безплоден. Към средата на втората част Божинов се появи в игра и с атрактивно изпълнение - подобие на "ножица", пробва младия вратар Християн Василев. Той се намеси отлично, както и в други ситуации.

Лошата новина за левскарите е контузията в глезена на Божинов в самия край - той стъпи накриво. Още не е ясно какви са шансовете му да излезе на терена в неделя. Според Георги Дерменджиев в интервюто пред "Диема Спорт", те не са добри.

"Левски" се възползва този път от равенството на "Лудогорец" - разликата е 8 точки и три до ЦСКА-София. "Витоша" вече е в зоната на изпадащите след днешната победа на "Септември" като гост на "Локомотив" (Пловдив) - 2:0. Двата тима делят 11-12 място с по 20 точки. В мача между опашкарите "Дунав" (Русе) спечели с 1:0 срещу "Верея".

Последният мач от кръга е в четвъртък - "Берое" приема "Етър".