Италианската компания "Фереро" (Ferrero) временно спира работата на най-големия си завод за производство на течния шоколад "Нутела" (Nutella) заради понижаване на качеството му. Това се посочва в съобщение на френския филиал на компанията, разпространено вчера и цитирано от ТАСС.

Решението за временно спиране на завода във Вилерс-Екал, Нормандия, е взето като предпазна мярка, се отбелязва в съобщението. 

Компанията уверява, че към момента ситуацията не е засегнала нито един вид от продуктите й в продажба, а в доставките за клиентите няма да има прекъсвания.

Понижаването на качеството е било установено във вторник вечерта (19 февруари) при контрол на един от компонентите в състава на "Нутела" и десертчетата "Киндер Буено" (Kinder Bueno). Компанията провежда разследване, резултатите от което ще бъдат публикувани в края на текущата седмица.

Заводът във Вилерс-Екал произвежда 600 000 кофички "Нутела" дневно, което е една четвърт от дневното производство на течния шоколад в целия свят. За последните 10 години "Фереро" е удвоила оборотния си капитал, който в момента е 10 млрд. евро. В 22-те предприятия на компанията в различни страни работят 30 000 души, пише БТА.