Не, не вярвам на обществената Българска национална телевизия. Целият ми живот мина в журналистиката, много митове се построиха и разрушиха пред очите ми, но един факт си остана непокътната истина: всяка медия прилича на шефа си. Важи за всички медии и за всякакви времена. Ако БНТ прилича на генералния си директор, то тя лъже, увърта, не признава българските институции, не уважава съда. Освен това е нахална, нагла и без капчица достойнство.

Генералният директор на БНТ отново – май вече за пети път – не се яви в съда. Както знаем, той вече е осъден на първа инстанция за каране на превозно средство в нетрезво състояние на година и три месеца затвор условно и 600 лева глоба. Ако градският съд потвърди присъдата, Константин Каменаров трябва да освободи поста, който заема. По тази причина шефът на обществената телевизия протака, не се явява, държи да бъде съден при присъствие в съдебната зала, но не влиза в съдебната зала. Този пореден път - защото е болен от 14 до 22 февруари, както твърди полученият в съда болничен лист. Което изобщо не попречи на Каменаров на следващия ден след насроченото съдебно заседание и в рамките на болничния лист да бъде на конференция в Брюксел, където да се бори срещу фалшивите новини.

Новината, че е болен и затова не може да отиде в съда, истинска ли е, или е фалшива? Кой я произведе – самият той или услужлив лекар? Кой й повярва – българската съдебна система, която сигурно е събрала от подсъдими повече болнични листове, отколкото всеки работодател у нас? Кой ще изплати болничните на боледуващия Каменаров и от чии пари? От същите наши пари, с които се издържа и самата обществена телевизия, разбира се. А командировъчни за пътуването си болникът ще получи ли, няма да питам от чии пари?

Грозно е, нагло е, корумпиращо (корупция в най-общ смисъл означава развала) е шефът на държавната телевизия да си играе на Том и Джери, а съдът да се държи като мишката в тази двойка. И защо тогава трябва да вярвам на БНТ, кое ми дава гаранция, че тя не си играе със зрителите по същия начин? Впрочем защо да вярвам и на българския съд, който не може да се справи с един най-обикновен наглец?

"Редута"