Италианецът Кристиано Джарета е новият спортен директор на ЦСКА-София, съобщава сайтът на "червените". 50-годишният специалист официално е парафирал своя договор и занапред ще работи за тима. Той беше на трибуните при гостуването на ЦСКА-София на "Черно море" миналата събота и тогава стана ясно, че ще започне работа на Армията.

Джарета е бивш футболист, който след края на кариерата си завършва реномираната треньорска школа в Коверчано. През последните години е заемал поста на спортен директор в "Новара" - по това време тимът влиза в Серия А. Имал е същата длъжност в "Удинезе" и "Асколи".

"Щастлив съм да бъда в България и в този клуб, който е разпознаваем навсякъде по света - казва Джарета пред телевизията на ЦСКА-София. - Ще направя всичко, за да предам своя опит и подкрепа. Сигурен съм, че заедно ще постигнем възможно най-добрия резултат. Както вече казах, ЦСКА е много известен и в Италия заради участията си в европейските клубни турнири и големи мачове. Заради това моята помощ ще е важна, за да се вдигне нивото на отбора.

Убеден съм, че с екипа, който заварвам в ЦСКА, ще постигнем нашите цели. Искам да благодаря на семейство Ганчеви за този голям шанс. Чест е за мен да бъда назначен като спортен директор в толкова голям клуб. Имах среща с Ганчев, на която се разбрахме как да работим заедно, за да сме от полза на клуба и да зарадваме феновете."

"Личната ми амбиция трябва да бъде амбиция на всички. В момента отборът се справя добре. Разполагаме с добър състав, който можем да подсилим и който може да се подобри. Ключът е в усилената работа, само така се постигат успехи. Имаме голям потенциал, благодарение на добри и сериозни футболисти. Това е важно, за да могат да се правят качествени тренировки и мачове. За опитните играчи е важно да останат в клуба за още няколко сезона. А за младите да осъзнаят, че им се дава шанс и трябва да го оползотворят", добавя италианецът.

"Кирил Десподов вече се включи добре в Серия А, а това не е лесно, защото нивото там е високо. Отборът му е доволен от неговото представяне. Гледах мача на "Каляри" срещу "Милан", в който той игра 15-ина минути само, но после беше на терена 35 минути. Тимът му губеше, но той помогна да се стигне до обрат срещу "Парма". Това беше важен мач. Само ЦСКА!", завършва Джарета.

Още от миналата година Джарета беше спряган за "Левски", но така и не се стигна до по-сериозен контакт от "Герена". По информация на Клуб Z Джарета е представляван в България от агента Диян Иванов, който живее на Апенините и предлага млади български футболисти на клубове от Ботуша.

Кристиано Джарета е четвъртият директор в клуба. Пламен Марков е изпълнителен директор, Трифон Попов - финансов, Милко Георгиев - административен. Стойчо Стоилов е нещо като главен мениджър или шеф скаут. Той се грижи основно за трансферите, но е публична тайна, че собственикът Гриша Ганчев слуша най-вече неговата дума по всички футболни процеси в клуба. Така на практика директорите са петима.