Закъса ли "Барселона", човекът, който обикновено спасява положението се казва Лео Меси. Така беше и днес в Севиля, където каталунците губеха с 0:1, а след това и с 1:2 до средата на второто полувреме, но аржентинецът първо вкара хеттрик, а накрая асистира на Луис Саурес за крайното 4:2 в двубой от Ла Лига.

Така "блаугранас" дръпнаха с 10 точки на върха пред "Атлетико" и с 12 пред "Реал", мачовете на които са в неделя, съответно срещу "Виляреал" и "Леванте".

"Севиля" е любима жертва на "Барселона". Наскоро каталунците разгромиха андалусийците с 6:1 от 0:2 в първата среща. Напоследък обаче показват колебания, а и домакините на днешния сблъсък искаха да вземат реванш.

Испанският национал Хесус Навас откри в 22-ата минута. Меси изравни в 26-ата. В края на първото полувреме Габриел Меркадо върна аванса на "Севиля".

Аржентинецът изравни за втори път в 67-ата - и двата му гола паднаха със страхотни удари. Дойде време и за технично изпълнение от чиста ситуация в 85-ата - 3:2. Това е хеттрик №50 за Меси в "Барселона". Този сезон попаденията му са 33 в 32 мача във всички турнири. Вкарва средно по едно попадение на всеки 75 минути.

Третият му гол днес е под номер 650 в кариерата - 585 са за Барса и 65 за Аржентина.